Sherryfondue met gele rijst

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 75 g gele rijst pak à 325 g
  • 1 l runderbouillon of kippenbouillon, van tablet
  • 400 ml medium dry sherry
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 3 bosuitjes in ringetjes

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking.
  • In fonduepan bouillon met sherry, knoflook, rode peper en bosuitjes aan de kook brengen.
  • Vuur laag zetten en bouillon met deksel op pan 5 minuten zachtjes laten sudderen.
  • Fonduepan, rijst en schalen dipHapjess op tafel zetten.
  • Telkens Hapjes aan fonduevork prikken en in sherrybouillon laten garen.
  • Na de maaltijd rijst over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Om in de bouillon te garen:

  • ‘paella-spiesjes’ van fruits de mer,
  • courgette
  • blokjes kipfilet
  • gamba’s of cocktailgarnalen
  • pittige gehaktballetjes
  • plakjes varkenshaas met serranoham
  • plakjes Catalaanse worstjes
  • stukjes rode en groene paprika
  • cherrytomaatjes
  • kwart plakjes courgette
  • kleine roosjes broccoli
  • blaadjes spinazie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten