Sinterklaasverrassingtaart met Strooigoed

Porties: 6
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 75 g witte chocolade
  • Boter om in te vetten
  • Sinterklaaslekkernijen naar keuze
  • Voor de speculaasroom:
  • 500 ml melk
  • ½ vanillestokje
  • 100 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 45 g maïzena
  • 2 tl speculaaskruiden

Instructies

  • Giet 450 ml van de melk in een pan.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Voeg zowel het stokje als het merg toe aan de melk en breng aan de kook.
  • Meng de overgebleven melk met suiker en eidooiers in een kom.
  • Klop goed door.
  • Voeg de maïzena en speculaaskruiden toe en meng tot een glad papje.
  • Verwijder het vanillestokje uit de kokende melk.
  • Giet de helft van de hete melk al roerende op het suikermengsel.
  • Roer goed door en giet dit mengsel terug in de pan met melk.
  • Breng alles al roerend aan de kook.
  • Laat 1-2 minuten zachtjes doorkoken.
  • Giet de speculaasroom in een schaal en dek af met plasticfolie.
  • Laat afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en vet een bakvorm in met boter.
  • Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Leg bakpapier op het deeg en vul met blindbakvulling.
  • Bak de bodem 15-20 minuten blind.
  • Verwijder bakpapier en vulling, verlaag de temperatuur naar 180°C en bak nog 10-15 minuten.
  • Laat afkoelen.
  • Bestrijk de bladerdeegbodem met gesmolten witte chocolade.
  • Klop de speculaasroom los en verdeel over de taart.
  • Garneer met sinterklaaslekkernijen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een zoete witte wijn zoals een Moscato d’Asti past goed bij de zoete smaken van dit dessert.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Taart
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Sinterklaas