Soesjes met geitenkaascrème
Snel te maken
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden:
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- Bakplaat invetten. In pannetje 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen en boter laten smelten.
- Bakmeel in één keer toevoegen en tot samenhangend geheel roeren.
- Pan van vuur nemen.
- 1 Ei toevoegen en met pollepel ca. 2 minuten roeren.
- Volgende ei toevoegen en nog ca. 2 minuten roeren.
- Met 2 theelepels op bakplaat 30 bergjes deeg scheppen.
- In midden van oven in ca. 10 minuten gaar en lichtbruin bakken.
- Soesjes in oven ca. 10 minuten laten afkoelen.
- Daarna deur op kier zetten en zo nog ca. 5 minuten laten staan.
- Soesjes op rooster laten afkoelen.
Bereiden:
- Met vork melk door geitenkaas mengen.
- Van gedroogde tomaten 3 in reepjes snijden en bewaren.
- Rest in kleine stukjes snijden.
- Van bieslook ca. 15 sprietjes bewaren, rest boven geitenkaasmengsel in kleine stukjes knippen.
- Stukjes gedroogde tomaat en paprikamix door geitenkaasmengsel roeren en op smaak brengen met peper.
- Soesjes met mes aan bovenkant insnijden en met geitenkaasmengsel vullen.
- Achtergehouden bieslook in stukken knippen en in vulopening steken, reepjes gedroogde tomaat erop leggen.