Soesjes met geitenkaascrème

Snel te maken
Porties: 25 stuks
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 40 g roomboter
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
  • 5 eetlepel(s) melk
  • 200 g geitenkaas vers Chevre de Bellay
  • 10 gedroogde tomaten in olie potje a 285 g
  • 30 g bieslook
  • 1 bak paprikamix vers 125 g
  • mespuntje zout
  • knoflook

Instructies

Voorbereiden:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Bakplaat invetten. In pannetje 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen en boter laten smelten.
  • Bakmeel in één keer toevoegen en tot samenhangend geheel roeren.
  • Pan van vuur nemen.
  • 1 Ei toevoegen en met pollepel ca. 2 minuten roeren.
  • Volgende ei toevoegen en nog ca. 2 minuten roeren.
  • Met 2 theelepels op bakplaat 30 bergjes deeg scheppen.
  • In midden van oven in ca. 10 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  • Soesjes in oven ca. 10 minuten laten afkoelen.
  • Daarna deur op kier zetten en zo nog ca. 5 minuten laten staan.
  • Soesjes op rooster laten afkoelen.

Bereiden:

  • Met vork melk door geitenkaas mengen.
  • Van gedroogde tomaten 3 in reepjes snijden en bewaren.
  • Rest in kleine stukjes snijden.
  • Van bieslook ca. 15 sprietjes bewaren, rest boven geitenkaasmengsel in kleine stukjes knippen.
  • Stukjes gedroogde tomaat en paprikamix door geitenkaasmengsel roeren en op smaak brengen met peper.
  • Soesjes met mes aan bovenkant insnijden en met geitenkaasmengsel vullen.
  • Achtergehouden bieslook in stukken knippen en in vulopening steken, reepjes gedroogde tomaat erop leggen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch