Soesjes met zalmmousse

Porties: 25 personen
Total time 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 40 g roomboter
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
  • 150 g gerookte zalm
  • ½ limoen
  • 1 zakje klopvast
  • 2 eetlepel(s) basilicum diepvries
  • mespuntje zout
  • 200 ml slagroom

Instructies

Voorbereiden:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Bakplaat invetten.
  • In pannetje 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen en boter laten smelten.
  • Bakmeel in één keer toevoegen en tot samenhangend geheel roeren.
  • Pan van vuur nemen.
  • 1 Ei toevoegen en met pollepel ca. 2 minuten roeren.
  • Volgende ei toevoegen en nog ca. 2 minuten roeren.
  • Met 2 theelepels op bakplaat 30 bergjes deeg scheppen.
  • In midden van oven in ca. 10 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  • Soesjes in oven ca. 10 minuten laten afkoelen.
  • Daarna deur op kier zetten en zo nog ca. 5 minuten laten staan.
  • Soesjes op rooster laten afkoelen.

Bereiden:

  • Zalm fijnhakken.
  • Limoen goed schoonboenen en ca. ½ theelepel schil afraspen.
  • Limoen uitpersen, sap over zalm schenken.
  • Slagroom met klopvast stijfkloppen.
  • Zalm, limoenrasp en basilicum door slagroom scheppen.
  • Mengsel op smaak brengen met peper.
  • Zalmmengsel in spuitzak overdoen.
  • Met scherp mes kapjes van soesjes afsnijden.
  • Soesjes met zalmmengsel vullen en kapjes er weer op zetten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Hapjes / Vis / Zalm