Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 40 g roomboter
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
- 150 g gerookte zalm
- ½ limoen
- 1 zakje klopvast
- 2 eetlepel(s) basilicum diepvries
- mespuntje zout
- 200 ml slagroom
Instructies
Voorbereiden:
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- Bakplaat invetten.
- In pannetje 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen en boter laten smelten.
- Bakmeel in één keer toevoegen en tot samenhangend geheel roeren.
- Pan van vuur nemen.
- 1 Ei toevoegen en met pollepel ca. 2 minuten roeren.
- Volgende ei toevoegen en nog ca. 2 minuten roeren.
- Met 2 theelepels op bakplaat 30 bergjes deeg scheppen.
- In midden van oven in ca. 10 minuten gaar en lichtbruin bakken.
- Soesjes in oven ca. 10 minuten laten afkoelen.
- Daarna deur op kier zetten en zo nog ca. 5 minuten laten staan.
- Soesjes op rooster laten afkoelen.
Bereiden:
- Zalm fijnhakken.
- Limoen goed schoonboenen en ca. ½ theelepel schil afraspen.
- Limoen uitpersen, sap over zalm schenken.
- Slagroom met klopvast stijfkloppen.
- Zalm, limoenrasp en basilicum door slagroom scheppen.
- Mengsel op smaak brengen met peper.
- Zalmmengsel in spuitzak overdoen.
- Met scherp mes kapjes van soesjes afsnijden.
- Soesjes met zalmmengsel vullen en kapjes er weer op zetten.