Soto ajam 9
Ingrediënten
Instructies
- Zet het water en de soepkip in een pannetje op het vuur en laat de kip trekken.
- Vijzel de kemirienoten, de djahé en de knoflook en fruit ze samen met de koenjit en het gehakte uitje zachtjes in de olie.
- Haal de kip, als de bouillon klaar is, uit de pan en verwijder de botjes.
- Voeg de gefruite kruiden aan de bouillon toe samen met de sereh, de salam, de djeroek poeroet, de laos, de ve-tsin, de suiker en het zout.
- Voeg er het kippenvlees bij en laat de soep nog 30 minuten trekken.
- Blancheer de taugé en de so-oen.
- Snijd de hardgekookte eieren in vieren en die in elke soepkom 2 partjes.
- Leg dan de taugé en de so-oen in de soepkommen en giet de soep erover.
- Strooi voor het serveren nog wat selderij en gefruite uitjes over de soep.
- Leg een schijfje citroen naast de soepkommen, zodat men naar smaak een paar druppels sap aan de soep kan toevoegen.