Soto ajam 9

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 1 ½ liter water
  • 8 kemirienoten
  • djahé
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 eetlepels olie
  • ½ gehakte ui
  • 1 stengel sereh
  • 2 salam blad
  • 2 djeroek poeroet
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel ve-tsin
  • 1 theelepel suiker
  • 3 theelepels zout
  • 1 ui
  • 1 takje selderij
  • so-oen
  • 100 gram taugé
  • 2 ei
  • 1 citroen

Instructies

  • Zet het water en de soepkip in een pannetje op het vuur en laat de kip trekken.
  • Vijzel de kemirienoten, de djahé en de knoflook en fruit ze samen met de koenjit en het gehakte uitje zachtjes in de olie.
  • Haal de kip, als de bouillon klaar is, uit de pan en verwijder de botjes.
  • Voeg de gefruite kruiden aan de bouillon toe samen met de sereh, de salam, de djeroek poeroet, de laos, de ve-tsin, de suiker en het zout.
  • Voeg er het kippenvlees bij en laat de soep nog 30 minuten trekken.
  • Blancheer de taugé en de so-oen.
  • Snijd de hardgekookte eieren in vieren en die in elke soepkom 2 partjes.
  • Leg dan de taugé en de so-oen in de soepkommen en giet de soep erover.
  • Strooi voor het serveren nog wat selderij en gefruite uitjes over de soep.
  • Leg een schijfje citroen naast de soepkommen, zodat men naar smaak een paar druppels sap aan de soep kan toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep
Land van herkomst Indonesië