Spaanse bruine bonensoep van Astrid Veltman v2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram chorizoworst
  • 1 grote ui
  • 1 paprika
  • 1 paprika
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • 1 pot bruine bonen
  • 1 pakje Tomato frito
  • 2 vleesbouillon
  • 100 gram doperwtjes diepvries
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakte

Instructies

  • Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak ze in een koekepan zachtjes uit.
  • Maak intussen de ui en de paprika’s schoon.
  • Snipper de ui en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Voeg de ui, paprika en chilipoeder aan de chorizo toe en bak alles ± 5 minuten op zacht vuur.
  • Doe de bruine bonen met het vocht en de Tomato frito in een soeppan.
  • Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 6 dl water toe en breng het geheel aan de kook.
  • Pureer de soep eventueel met een staafmixer of maak de bonen met een stamper fijn.
  • Voeg het chorizo-paprikamengsel en de doperwtjes toe en laat de soep nog ± 5 minuten sudderen.
  • Roer er op het laatste moment de peterselie door.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Spanje