Spaanse erwtensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 100 gram soepgroente
  • 1 laurierblad
  • 1 ½ liter water
  • 400 gram erwten
  • 100 gram rijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika
  • 250 gram plakjes chorizo
  • boter
  • zout
  • selderij
  • tabasco
  • peper

Instructies

  • Trek van de kip, soepgroente, laurierblad, 1 1/2 liter water en 1 theelepel zout een geurige bouillon.
  • Zeef de bouillon, voeg er de spliterwten aan toe en laat die 30 minuten koken.
  • Strooi dan de rijst in de soep en laat die nog eens 15 minuten koken.
  • Snipper de ui en het teentje knoflook en fruit ze in 2 eetlepel olie.
  • Snijd het vruchtvlees van de paprika's in blokjes en bak die 3 minuten mee.
  • Haal het kippevlees van het bot en snijd het klein.
  • Snijd de plakjes chorizo in vieren.
  • Roer het paprika-uimengsel, het vlees en de worst door de soep en breng op smaak met versgemalen peper, zout en een paar druppeltjes tabasco.
  • Bestrooi de soep met geknipte selderij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep
Land van herkomst Spanje