Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kopje ketjap manis
- 1 kopje tomatenketchup
- 5 eetlepel(s) currysaus
- 5 eetlepel(s) zoete chilisaus
- 2 eetlepel(s) honing
- 2 eetlepel(s) limoensap
- 5 tenen knoflook fijngesnipperd
- 2 cm geraspte gember
- 2 eetlepel(s) sambal badjak
- zout naar smaak
Vlees
- 1 kg spareribs varken of kalf
Instructies
Voorbereiding
- Een marinade maken van bovenstaande ingrediënten en hiermee het vlees goed insmeren.
- Het geheel een nacht in de marinade laten staan (in de koelkast)
Bereidingswijze
- De spareribs in een platte ovenschaal zetten, goed bestrijken met de marinade en de oven voorverwarmen op 175C.
- De spareribs in ca. 1 1/2 uur gaar laten worden.
- Regelmatig keren en dan bestrijken met de marinade die nog over is.
- Dit gerecht is ook geschikt voor de bbq, maar kook dan eerst de spareribs voor, eer je ze in de marinade zet.
Serveertips
- Als je de ribbetjes goed insnijdt, kun je de spareribs ook prima op de bbq grillen.
- Op de camping marineer je ze gewoon vlak van tevoren als je geen koelkast hebt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een frisse salade en stokbrood of gebakken aardappeltjes, voor liefhebbers een knoflooksausje (gelijke delen maynaise/yoghurt, 3 t knoflook en fijngesneden groene kruiden) of zoet chilisaus.