Spareribs

Spareribs van Harry Bloksma

Heerlijke spareribs uit de oven of van de BBQ
Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kopje ketjap manis
  • 1 kopje tomatenketchup
  • 5 eetlepel(s) currysaus
  • 5 eetlepel(s) zoete chilisaus
  • 2 eetlepel(s) honing
  • 2 eetlepel(s) limoensap
  • 5 tenen knoflook fijngesnipperd
  • 2 cm geraspte gember
  • 2 eetlepel(s) sambal badjak
  • zout naar smaak

Vlees

  • 1 kg spareribs varken of kalf

Instructies

Voorbereiding

  • Een marinade maken van bovenstaande ingrediënten en hiermee het vlees goed insmeren.
  • Het geheel een nacht in de marinade laten staan (in de koelkast)

Bereidingswijze

  • De spareribs in een platte ovenschaal zetten, goed bestrijken met de marinade en de oven voorverwarmen op 175C.
  • De spareribs in ca. 1 1/2 uur gaar laten worden.
  • Regelmatig keren en dan bestrijken met de marinade die nog over is.
  • Dit gerecht is ook geschikt voor de bbq, maar kook dan eerst de spareribs voor, eer je ze in de marinade zet.

Serveertips

  • Als je de ribbetjes goed insnijdt, kun je de spareribs ook prima op de bbq grillen.
  • Op de camping marineer je ze gewoon vlak van tevoren als je geen koelkast hebt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een frisse salade en stokbrood of gebakken aardappeltjes, voor liefhebbers een knoflooksausje (gelijke delen maynaise/yoghurt, 3 t knoflook en fijngesneden groene kruiden) of zoet chilisaus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Barbecue / Kalfsvlees / Varkensvlees / Vlees