Spie van leng met mousseline van bloemkool en crème van zwarte olijven

      Reacties uitgeschakeld voor Spie van leng met mousseline van bloemkool en crème van zwarte olijven

Spie van leng met mousseline van bloemkool en crème van zwarte olijven

Categorie Zeevruchten
Keuken België
porties 4
Auteur Krabbetje.be

Wat gaat er in

  • 5 kg mosselen
  • 1 groot stokbrood
  • 1 groene selderij
  • 3 uien
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje verse dragon
  • 1 takje verse tijm
  • 2 glazen witte wijn
  • 2 dl zure room
  • 1 citroen
  • boter
  • peper en zout

Hoe maak ik het klaar

  • De mosselen schoonmaken en grondig wassen.
  • De uien en de selderij fijnsnijden en even aanstoven in boter.
  • De mosselen toevoegen, kruiden met peper en onder deksel laten koken tot ze allemaal open zijn. Regelmatig opschudden.
  • De peterselie, dragon en tijm zeer fijn snipperen en de helft ervan mengen met de witte wijn en het citroensap.
  • Voor de saus: de resterende kruiden door de zure room roeren en op smaak brengen peper en zout.
  • De mosselen over de borden of kommen verdelen en de witte wijn met kruiden erover gieten. Serveren met de sneetjes beboterd stokbrood (eventueel bestrooid met maanzaadjes of sesamzaadjes) en de gekruide zure room.