Afbreekbaar Paasbrood met Rozijnen en Amandelspijs

Porties: 16
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g rozijnen
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 citroen
  • 500 g witbroodmix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 g boter
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • ½ pakje amandelspijs à 300 g
  • 2 eetlepels maanzaad

Instructies

  • Spoel de rozijnen af in een zeef met koud water en dep ze droog met keukenpapier.
  • Meng de rozijnen in een schaal met de bloem.
  • Boen de schil van de citroen schoon en rasp de gele schil eraf tot op het wit.
  • Doe de witbroodmix in een beslagkom of keukenmachine en meng met de citroenrasp en vanillesuiker.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en klop het ei los in een kom.
  • Voeg de melk en gesmolten boter toe aan de broodmix en meng tot een stevig deeg.
  • Kneed de rozijnen door het deeg en laat het 10 minuten afgedekt rusten op een warme plek.
  • Verdeel het deeg in 16 porties en maak van de amandelspijs 16 kleine bolletjes.
  • Druk een bolletje amandelspijs in elk deegbolletje en vorm ze tot een ‘bloem’ in een taartvorm.
  • Laat de bolletjes 30 minuten rijzen onder een theedoek op een warme plek.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bestrooi de broodjes met maanzaad en bak ze in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de broodjes afkoelen op een taartrooster.
  • Serveer het brood op een taartschaal en laat iedereen zelf een broodje afbreken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit Afbreekbare Paasbrood gaat goed samen met een zoete dessertwijn, zoals een Muscat of een Sauternes.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 7 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 16 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Dessert
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen