Boerse Broodjes met Beenham, Eiersalade en Knapperige Kiemgroente

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 dikke plakken grof ongesneden volkorenbrood
  • Boter
  • 8 plakken beenham
  • 4 grote lepels eiersalade
  • 16 partjes tomaat
  • Sla en knapperige kiemgroente voor garnering
  • Zwarte peper en zeezout naar smaak

Instructies

  • Snijd vier dikke plakken van het ongesneden brood.
  • Besmeer de plakken brood met een dun laagje boter.
  • Beleg de boterhammen speels met de plakjes beenham.
  • Verdeel een royale lepel eiersalade over de ham.
  • Garneer de broodjes met de partjes tomaat, knapperige kiemgroente en wat sla.
  • Voeg naar smaak gekneusde zwarte peper en zeezout toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze hartige broodjes zouden goed samengaan met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Rosé.

Voedingswaarden

Calories: 301 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 17 g | Vet: 10 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Nederland