Stroganoff van hert

Romige Stroganoff van Hertenvlees

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 27 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 1 grote ui in dunne schijfjes gesneden
  • 1 paprika in reepjes gesneden
  • 400 gram mager hertenvlees in dunne reepjes gesneden
  • 225 gram kastanjechampignons
  • 4 eetlepels rode wijn
  • 4 eetlepels cognac
  • 150 ml zure room
  • Peterselie fijngehakt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Versgemalen peper & zout

Instructies

  • Verhit de boter in een grote koekenpan en voeg de ui en paprika toe.
  • Laat alles ongeveer 6 minuten zachtjes bakken.
  • Haal de paprika en ui uit de pan en zet ze apart.
  • Doe de reepjes hertenvlees in dezelfde pan, samen met de champignons, en sauteer 3 à 4 minuten op hoog vuur.
  • Flambeer vervolgens met de cognac.
  • Voeg nu de paprika, ui en de rode wijn toe en laat het een beetje inkoken.
  • Voeg de zure room, fijngehakte peterselie en het paprikapoeder toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze romige Stroganoff van Hertenvlees met aardappelpuree of pasta. Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon, past perfect bij dit gerecht.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Rusland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij