Thaise Rundvleescurry met Pompoen

Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ eetlepel korianderzaadjes
  • ½ eetlepel witte peperkorrels
  • 5 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 zakje verse koriander 15 g, fijngesneden
  • 500 g magere rib- of runderlappen in grove stukken gesneden
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 750 g pompoen geschild en in stukken gesneden
  • ½ rode peper in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel Thaise vissaus

Instructies

  • Rooster de korianderzaadjes in een droge koekenpan tot ze geurig zijn.
  • Doe ze dan in een vijzel en laat afkoelen.
  • Stamp de korianderzaadjes en peperkorrels fijn in de vijzel.
  • Voeg geleidelijk aan knoflook, zout en de helft van de verse koriander toe, stampend tot een smeuïge currypasta.
  • Of pureer alle ingrediënten in een keukenmachine tot een pasta.
  • Marineer het vlees met de currypasta en laat het een uur op een koele plek rusten.
  • Breng in een braadpan de kokosmelk aan de kook.
  • Voeg het gemarineerde vlees toe en laat het afgedekt op zacht vuur 2-3 uur sudderen tot het gaar is.
  • Voeg de pompoen, rode peper en Thaise vissaus toe aan het vlees.
  • Laat nog eens 30 minuten zachtjes sudderen tot de pompoen gaar is.
  • Strooi de rest van de verse koriander over de curry voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze Thaise rundvleescurry met pompoen met pandanrijst voor een heerlijke maaltijd.
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht, maar als je liever wit drinkt, kies dan voor een aromatische witte wijn zoals een Gewürztraminer.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij