Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 g rijst
- 3 theelepels sambal
- 8 eetlepels ketjap manis fles a 250 ml
- 2 teentjes knoflook
- 2 pakjes tofu roerbak fijngekruid a 180 g
- 700 g sperziebonen
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 50 g pinda's gezouten
Instructies
- Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
- Sambal door ketjap mengen.
- Knoflook boven ketjap uitpersen.
- Marinade met tofu mengen.
- Sperziebonen schoonmaken en in 8 minuten gaarkoken.
- In koekenpan olie verhitten.
- Tofu uit marinade scheppen en 5 minuten zacht bakken.
- Marinade en 100 ml water aan tofu toevoegen en verwarmen.
- Met zout en peper op smaak brengen.
- Pinda’s grof hakken.
- Tofu met ketjapsaus, sperziebonen en rijst over vier borden verdelen.
- Tofu met pinda’s bestrooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met schijfjes komkommer.