Tofu in pittige ketjapsaus

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g rijst
  • 3 theelepels sambal
  • 8 eetlepels ketjap manis fles a 250 ml
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 pakjes tofu roerbak fijngekruid a 180 g
  • 700 g sperziebonen
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 50 g pinda's gezouten

Instructies

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Sambal door ketjap mengen.
  • Knoflook boven ketjap uitpersen.
  • Marinade met tofu mengen.
  • Sperziebonen schoonmaken en in 8 minuten gaarkoken.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Tofu uit marinade scheppen en 5 minuten zacht bakken.
  • Marinade en 100 ml water aan tofu toevoegen en verwarmen.
  • Met zout en peper op smaak brengen.
  • Pinda’s grof hakken.
  • Tofu met ketjapsaus, sperziebonen en rijst over vier borden verdelen.
  • Tofu met pinda’s bestrooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met schijfjes komkommer.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noten / Rijst / Vleesvervangers