Tomaten-kaasfondue II

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ui
  • 1 paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blikken tomaat á 400 gr
  • 200 gram belegen kaas
  • 200 gram oude kaas
  • ½ theelepel tijm
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • zout peper
  • 1 eetlepel maïzena

Instructies

  • Pel de ui en het teentje knoflook.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem en de ui in kleine stukjes.
  • Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, de paprika en het uitgeperste teentje knoflook hierin.
  • Voeg de tomaten met het sap toe, breng alles aan de kook en laat de tomaten ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de geraspte kaassoorten toe en laat deze al roerend smelten.
  • Breng de fondue op smaak met de tijm, het paprikapoeder, peper en zout.
  • Roer de maïzena met een beetje water tot een papje en bind de fondue hiermee.
  • Schenk de fondue over in een fonduepan en houd de fondue op en rechaud of spiritusbrander warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er stokbrood en komkommersalade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas