Tortelloni alla Noce
Tortelloni met walnotenpesto en bleekselderij
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 pak verse tortelloni gevuld met kaas en walnoten 250 g
- 2 stengels bleekselderij
- 4 eetlepels walnotenpesto bakje van 100 g
Instructies
- Breng een pan met water en 1 eetlepel olie aan de kook.
- Kook de tortelloni in ongeveer 4 minuten beetgaar.
- Maak ondertussen de bleekselderij schoon, was deze en snijd in dunne plakjes (bewaar het blad voor garnering).
- Verhit in een koekenpan de resterende olie en bak de bleekselderij ongeveer 2 minuten.
- Voeg de walnotenpesto toe aan de bleekselderij en meng goed.
- Giet de gekookte tortelloni af en meng deze door het pestomengsel.
- Garneer met de achtergehouden blaadjes bleekselderij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze tortelloni met walnotenpesto en bleekselderij past goed bij een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië of een Chardonnay uit Californië.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Sugar: 3 g