Tortelloni alla Noce

Tortelloni met walnotenpesto en bleekselderij
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pak verse tortelloni gevuld met kaas en walnoten 250 g
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 eetlepels walnotenpesto bakje van 100 g

Instructies

  • Breng een pan met water en 1 eetlepel olie aan de kook.
  • Kook de tortelloni in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  • Maak ondertussen de bleekselderij schoon, was deze en snijd in dunne plakjes (bewaar het blad voor garnering).
  • Verhit in een koekenpan de resterende olie en bak de bleekselderij ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de walnotenpesto toe aan de bleekselderij en meng goed.
  • Giet de gekookte tortelloni af en meng deze door het pestomengsel.
  • Garneer met de achtergehouden blaadjes bleekselderij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze tortelloni met walnotenpesto en bleekselderij past goed bij een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië of een Chardonnay uit Californië.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noten / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch