Tortilla met aardappel, ui, knoflook en uitgebakken chorizo

      Geen reacties op Tortilla met aardappel, ui, knoflook en uitgebakken chorizo

 

Tortilla met aardappel, ui, knoflook en uitgebakken chorizo

Categorie Tortilla's
porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in

  • 250 g aardappel in julienne gesneden van 3 mm
  • 3 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g ui
  • ¼ bos peterselie
  • olijfolie
  • 50 g chorizo in plakjes gesneden
  • 50 g rucola
  • manchego
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar

  • Stel de inductiekookplaat met TempControl in op braadstand 1.
  • Fruit de ui en knoflook aan zonder te kleuren.
  • Voeg de aardappel toe en gaar deze mee zonder te kleuren.
  • Klop de eieren los en meng met zout, peper en peterselie.
  • Doe het aardappelmengsel bij het eiermengsel en meng alles goed door elkaar.
  • Schenk een heel klein beetje olie in de pan.
  • Giet het mengsel in de pan en druk licht aan.
  • Plaats een deksel op de pan en laat het geheel gaar worden.
  • Draai de tortilla één keer om, stel de kookplaat in op de sudderstand.
  • Bak ondertussen de plakjes chorizo uit op een laag vermogen.
  • Leg de gare en goudbruin gekleurde tortilla op een bord.
  • Garneer met de plakjes chorizo, rucola en wat geraspte manchego