Tortilla's met romige raapstelen

AllerHande maart 2000
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 bosjes raapstelen ca. 400 g
  • 1 zakje kaassaus 50 g
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 wrap tortilla's
  • 2 eetlepel(s) sesamzaad
  • 1 eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • In pan 250 ml water aan de kook brengen.
  • Intussen worteltjes van raapstelen verwijderen.
  • Raapstelen wassen en grof snijden.
  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Lage, wijde ovenschaal invetten.
  • Raapstelen met weinig water 2 à 3 minuten koken.
  • Intussen kaassauspoeder door kokend water roeren.
  • Raapstelen in vergiet laten uitlekken en zoveel mogelijk vocht eruit duwen.
  • Kaassaus en helft van kaas door raapstelen mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tortilla's vullen met raapstelen, oprollen en in ovenschaal leggen.
  • Rest van kaas er dik over strooien.
  • Sesamzaad erover strooien.
  • Tortilla's in oven schuiven en in midden van oven in ca. 12 minuten mooi goudbruin bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met frisse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tortilla