Turkse Spinazie-Feta Filodeeghapjes

Porties: 12 hapjes
Bereidingstijd: 43 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak panklare spinazie 300 g
  • 200 g feta kaas
  • 1 zakje verse koriander 15 g
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 100 g boter
  • 6 vellen filodeeg diepvries, ontdooid
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel paprikapoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Blancheer de spinazie kort in kokend water met zout en laat goed uitlekken.
  • Maal de feta en koriander grof in een keukenmachine.
  • Doe ook de spinazie in de keukenmachine en maal grof.
  • Voeg cayennepeper en zout naar smaak toe aan het mengsel.
  • Smelt de boter, eventueel in de magnetron, en bestrijk de vellen filodeeg met een kwastje met gesmolten boter.
  • Maak twee stapeltjes van 3 vellen filodeeg.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de eerste stapel filodeegvellen hierop.
  • Verdeel de spinazie gelijkmatig over het deeg, strooi het fetamengsel erover en bedek met de tweede stapel filodeegvellen.
  • Bestrijk de bovenkant van het filodeeg met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad en paprikapoeder.
  • Snijd het deeg met een scherp mes in vierkantjes van 6 bij 6 cm.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de hapjes in 25 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze Turkse spinazie-feta filodeeghapjes passen goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.

Voedingswaarden

Calories: 160 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 5 g | Vet: 11 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 0.5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Warme hapjes
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch