Twentse bruine of witte bonensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram witte bonen of bruine bonen
  • 500 gram runderpoelet
  • zout
  • 1 laurierblad
  • 4 kruidnagel
  • 15 gekneusde peper
  • 500 gr versgesneden erwtensoepgroenten
  • 300 gram snijbonen in reepjes gesneden
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje selderij
  • bieslook

Instructies

  • Week de bonen een nacht in 1/2 liter water.
  • Zet het poelet op met 1 1/2 liter water.
  • Schep, als het kookt, het schuim eraf.
  • Voeg het zout, de laurier, kruidnagels en peperkorrels toe en laat de bouillon 2 uur zachtjes trekken.
  • Voeg de geweekte bonen met het water toe en laat alles nog een uurtje zacht koken.
  • Snijd intussen de aardappelen in blokjes, doe die met de groenten bij de soep en kook ze in 15-20 minuten gaar.
  • Haal de laurier en de kruidnagels uit de pan.
  • Voeg kort voor het serveren de fijngeknipte peterselie, selderij en bieslook toe.
  • Lekker met grof volkorenbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Overijssel