Vegetarisch menu
Velout‚ de courgettes spinazie-champignongratin lasagne
met groenten sorbet met kumquats en sinaasappellikeur V
Velout‚ de courgettes (courgettesoep) voorgerecht voor 8 personen
met groenten sorbet met kumquats en sinaasappellikeur V
Velout‚ de courgettes (courgettesoep) voorgerecht voor 8 personen
Ingrediënten
- 15 gram boter
- 2 sjalot gesnipperd
- 1 bos(jes) waterkers grof gesneden
- 2 kleine courgettes ongeschild
- zout peper
- 1 liter groentebouillon van tablet
- 1 dl slagroom
Instructies
- extra nodig: meloenboor
- VOORBEREIDEN: in boter sjalot ñ 5 minuten bakken. Waterkers toevoegen. Met
- meloenboor uit ongeschilde courgette ñ 7 bolletjes per persoon uitsteken. In kokend water
- bolletjes even koken en koudspoelen. Rest van courgettes in stukken snijden. Met zout en peper
- bij sjalotmengsel doen, nog 10-15
- minuten zacht bakken. Mengsel in keukenmachine pureren. Puree zeven. Warme bouillon
- toevoegen.
- BEREIDEN: soep aan de kook brengen. Room, zout en peper erdoor roeren en alles goed
- doorwarmen. Soep over kommen verdelen en courgettebolletjes erover verdelen.