Vegetarisch menu

Velout‚ de courgettes spinazie-champignongratin lasagne
met groenten sorbet met kumquats en sinaasappellikeur V
Velout‚ de courgettes (courgettesoep) voorgerecht voor 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 15 gram boter
  • 2 sjalot gesnipperd
  • 1 bos(jes) waterkers grof gesneden
  • 2 kleine courgettes ongeschild
  • zout peper
  • 1 liter groentebouillon van tablet
  • 1 dl slagroom

Instructies

  • extra nodig: meloenboor
  • VOORBEREIDEN: in boter sjalot ñ 5 minuten bakken. Waterkers toevoegen. Met
  • meloenboor uit ongeschilde courgette ñ 7 bolletjes per persoon uitsteken. In kokend water
  • bolletjes even koken en koudspoelen. Rest van courgettes in stukken snijden. Met zout en peper
  • bij sjalotmengsel doen, nog 10-15
  • minuten zacht bakken. Mengsel in keukenmachine pureren. Puree zeven. Warme bouillon
  • toevoegen.
  • BEREIDEN: soep aan de kook brengen. Room, zout en peper erdoor roeren en alles goed
  • doorwarmen. Soep over kommen verdelen en courgettebolletjes erover verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch