Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 shoarmabroodjes
- 2 vegetarische hamburgers
- 1 eetlepel groene pesto verse
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook geperst
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- ½ zakje rucolasla à 30 g, grofgesneden
Instructies
- Shoarmabroodjes in vieren snijden, opensnijden en in mandje leggen.
- Hamburgers in vieren snijden.
- Pesto en 1 eetlepel olijfolie mengen en hamburgerpuntjes hiermee aan beide kanten dun bestrijken.
- Op schaal leggen.
- In kom knoflook, yoghurt en mayonaise door elkaar roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Rucola in schaaltje doen.
- In gourmetpannetje scheutje olijfolie verhitten en 1 of 2 burgerpuntjes knapperig bruinbakken, af en toe keren.
- Intussen 1 of 2 shoarmabroodjes onder gourmetgrill roosteren.
- Pitapuntjes vullen met wat rucola.
- Burgerpuntjes erin stoppen en wat knoflooksaus erover scheppen.