Vegetarische burger in shoarmabroodje

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 shoarmabroodjes
  • 2 vegetarische hamburgers
  • 1 eetlepel groene pesto verse
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ½ zakje rucolasla à 30 g, grofgesneden

Instructies

  • Shoarmabroodjes in vieren snijden, opensnijden en in mandje leggen.
  • Hamburgers in vieren snijden.
  • Pesto en 1 eetlepel olijfolie mengen en hamburgerpuntjes hiermee aan beide kanten dun bestrijken.
  • Op schaal leggen.
  • In kom knoflook, yoghurt en mayonaise door elkaar roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Rucola in schaaltje doen.
  • In gourmetpannetje scheutje olijfolie verhitten en 1 of 2 burgerpuntjes knapperig bruinbakken, af en toe keren.
  • Intussen 1 of 2 shoarmabroodjes onder gourmetgrill roosteren.
  • Pitapuntjes vullen met wat rucola.
  • Burgerpuntjes erin stoppen en wat knoflooksaus erover scheppen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Broodjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch