Venetiaanse paasbroodjeskrans

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

voor het brood:

  • 1 zakje droge gist á 7 gr
  • 4 eetlepels melk lauwwarme
  • 500 gram gezeefd bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 140 gram suiker
  • 1 citroen de geraspte schil er van
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gram boter

voor de vulling:

  • 225 gram hazelnoten fijngehakte gemengde ongezouten of,walnoten, of,pijnboompitten,of, amandelen
  • 1-2 eetlepels broodkruim of paneermeel
  • 100 gram rozijnen
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 40 gram oranjesnippers
  • 1 citroen de geraspte schil er van
  • 2-3 theelepels kaneel
  • 4 eetlepels Amaretto di Saronno likeur

voor de afwerking:

  • 1 losgeklopt ei

Instructies

  • Vermeng in een kom de gist, 2 eetlepels melk, 1 eetlepel bloem en 15 gr
  • suiker en laat dit afgedekt met plasticfolie 10 minuten op een warme plek
  • staan.
  • Klop in een grote kom het ei, de eidooier, 2 eetlepels melk en 125 gr suiker
  • dik en lichtgeel.
  • Roer er in gedeelten de rest van de bloem en het zout door en voeg daarna het
  • gistmengsel, de citroenschil, de vanillesuiker en de boter toe.
  • Vorm het deeg tot een bal en kneed nog 4-5 minuten stevig door.
  • Leg de deegbal in een ingevette kom en laat hem afgedekt met plasticfolie ±
  • 1 uur op een warme plek rijzen tot de hoeveelheid is verdubbeld.
  • Vulling:
  • Vermeng alle ingrediënten voor de vulling.
  • Druk het deeg plat tot een deeglap van ± 45-30 cm.
  • Verdeel de vulling over het deeg, laat aan de zijkanten 21/2 cm vrij.
  • Rol het deeg op, verdeel het in 6 gelijke stukken en vorm de deegstukken tot
  • ronde broodjes.
  • Leg de broodjes in een krans op de bakplaat en laat ze afgedekt met een doek
  • nog ± 1 uur op een warme plek rijzen.
  • Afwerking:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en bak ze ± 35 minuten in het midden
  • van de oven.
  • Schakel de oven na 15 minuten terug naar 175°C.
  • Laat de broodjeskrans op de bakplaat afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Nagerecht
Land van herkomst Italië
Feestdagen etc Pasen