Verrassend gehaktbroodje

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 zakje gehaktmix
  • 1 ¾ melk
  • 3 knakworsten
  • 1 kop soepgroenten
  • 1 plak jong belegen kaas
  • 100 gram boter

Instructies

  • Maak het gehakt op smaak met de gehaktmix en het kopje melk, of zoals u gewend bent.
  • Hak de soepgroenten heel fijn of gebruik hiervoor de blender (doe in het laatste geval de melk bij de groenten, dat werkt gemakkelijker).
  • Meng de soepgroenten door het gehakt en kneed het stevig tot een vaste massa.
  • Maak er een broodje van, druk de knakworsten diep in het deeg en vorm het broodje nog even na.
  • Leg de plak kaas erop.
  • Laat de boter in een diepe braadpan licht kleuren, leg het gehaktbroodje erin, sluit de pan half af en braad het gehakt op matig vuur in ± 40 minuten geheel gaar.
  • Het gehakt wordt tijdens het braden niet gekeerd, maar moet wel af en toe met de boter uit de pan worden bedropen.
  • Serveer het gehaktbroodje warm in dikke plakken gesneden met bijvoorbeeld sla en patat frites met mosterdsaus.
  • Of laat het afkoelen en snijd het in dunne plakjes voor de boterham.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees