Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gemberwortel verse geraspt
- 1 rode peper zonder zaadjes
- 3 takjes koriander
- 250 g kabeljauwfilet in blokjes
- mespunt suiker
- 1½ eetlepel maïzena
- 12 cocktailgarnalen
- 1 limoen in 12 halve partjes
Instructies
- In keukenmachine sjalot, knoflook, gember, peper en koriander fijnhakken.
- Kabeljauw, suiker en ½ eetlepel maïzena toevoegen en machine laten draaien tot gladde vismassa ontstaat.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Handen met maïzena bestuiven en 12 balletjes van vismengsel vormen.
- Op elk balletje garnaal leggen en platdrukken tot 1 cm dik schijfje.
- Viskoekjes naast limoenpartjes op schaal leggen en in koelkast nog 30 minuten laten opstijven.
- Aan tafel viskoekjes een voor een op schuimspaantjes leggen en in hete olie in ca. 3 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Besprenkelen met limoensap.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
Lekker met chilisaus. Andere vis: In plaats van kabeljauw kunt u voor deze viskoekjes ook andere visfilet nemen.
Bijvoorbeeld tilapiafilet of meervalfilet.
Lekker met chilisaus. Andere vis: In plaats van kabeljauw kunt u voor deze viskoekjes ook andere visfilet nemen.
Bijvoorbeeld tilapiafilet of meervalfilet.