Viskoekjes met cocktailgarnalen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gemberwortel verse geraspt
  • 1 rode peper zonder zaadjes
  • 3 takjes koriander
  • 250 g kabeljauwfilet in blokjes
  • mespunt suiker
  • eetlepel maïzena
  • 12 cocktailgarnalen
  • 1 limoen in 12 halve partjes

Instructies

  • In keukenmachine sjalot, knoflook, gember, peper en koriander fijnhakken.
  • Kabeljauw, suiker en ½ eetlepel maïzena toevoegen en machine laten draaien tot gladde vismassa ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Handen met maïzena bestuiven en 12 balletjes van vismengsel vormen.
  • Op elk balletje garnaal leggen en platdrukken tot 1 cm dik schijfje.
  • Viskoekjes naast limoenpartjes op schaal leggen en in koelkast nog 30 minuten laten opstijven.
  • Aan tafel viskoekjes een voor een op schuimspaantjes leggen en in hete olie in ca. 3 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Besprenkelen met limoensap.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:
Lekker met chilisaus.
Andere vis: In plaats van kabeljauw kunt u voor deze viskoekjes ook andere visfilet nemen.
Bijvoorbeeld tilapiafilet of meervalfilet.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis / Zeevruchten