Herfstige Vleespastei met Pompoen

Porties: 4
Bereidingstijd: 2 uur 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 800 g rib-runderlappen in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel bloem plus extra om te bestuiven
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 300 ml witte wijn
  • 100 ml runderbouillon van tablet
  • 1 kleine pompoen ongeveer 700 g, geschild, in blokjes gesneden en pitten verwijderd
  • 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 eierdooier losgeklopt

Instructies

  • Bestrooi het vlees met peper en bloem.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  • Voeg de ui en bleekselderij toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Voeg het laurierblad, de salie, witte wijn en runderbouillon toe.
  • Breng het vocht aan de kook, zet het vuur laag en laat het vlees, afgedekt met een vlamverdeler, 2 uur sudderen.
  • Voeg zo nodig wat water toe.
  • Voeg de pompoenblokjes toe aan het vlees en laat nog eens 20-30 minuten sudderen, afgedekt, tot de pompoen zacht is.
  • Breng de stoofpot op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap die iets groter is dan de schaal.
  • Schep het vlees met driekwart van het stoofvocht in een ovenschaal.
  • Maak de randen van de schaal vochtig met water.
  • Leg het deeg over de schaal en druk de randen goed aan.
  • Prik gaatjes in het deeg en gebruik eventuele restjes deeg voor versiering.
  • Bestrijk het deeg met de losgeklopte eierdooier.
  • Bak de vleespastei in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke herfstige vleespastei met pompoen met een frisse salade of gestoomde groenten voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Een volle rode wijn, zoals een Merlot of een Shiraz, past goed bij de rijke smaken van deze vleespastei met pompoen.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 2 mg | Sugar: 8 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Internationaal