Warme appelcarré

      Reacties uitgeschakeld voor Warme appelcarré

Warme appelcarré

Categorie Taart
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 1 grote appel
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 driehoekjes gekoeld croissantdeeg
  • 1 eetlepel koffieroom
  • 1 eetlepel suiker

Hoe maak ik het klaar

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes.
  • Meng de rozijnen, de appelstroop en de kaneel door de appelstukjes.
  • Spreid de driehoekjes croissantdeeg uit en druk steeds 2 driehoekjes tegen elkaar tot een vierkant.
  • Vet een bakplaat in, leg er een deegvierkant op en spreid het appelmengsel erover uit.
  • Vouw het andere vierkant dubbel en knip het elke cm in.
  • Vouw dit deegvierkant weer open, leg het over de appelvulling en druk de zijkanten goed dicht.
  • Bestrijk de bovenkant met koffieroom en strooi de suiker erover.
  • Bak de appelcarré in de oven in ± 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Neem het uit de oven, snijd hem in 2 stukken en serveer deze direct,
  • bijvoorbeeld met een bolletje walnotenijs.