Warme mango-gembertaartjes

      Reacties uitgeschakeld voor Warme mango-gembertaartjes

 

 

Warme mango-gembertaartjes

Categorie met fruit, Taart
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 2 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
  • 1 kleine mango
  • 2 eetlepels bakgember
  • 3 eetlepels fijne tafelsuiker
  • 1 1/2 eetlepel custardpoeder
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen

Hoe maak ik het klaar

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Snijd de gember eventueel fijner en schep de gember, 1 eetlepel suiker en de custard door de mangostukjes.
  • Bekleed 2 taartvormpjes van ± 10 cm doorsnee met de plakjes bladerdeeg,
  • druk het deeg goed tegen de randen en snijd het overtollige deeg weg.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Schep het mangomengsel in de taartbodems, strooi de geschaafde amandelen en de rest van de suiker over de taartjes en bak ze iets onder het midden in de oven in ± 20
  • minuten bruin en gaar.
  • Neem de warme taartjes uit de vormpjes en leg ze op 2 bordjes.