Witte bonensoep 2
Ingrediënten
- 2 liter water
- 2 bouillontabletten
- 4 aardappels
- 400 gram runderpoelet
- 1 blikje tomatenpuree
- paprikapoeder
- lavas
- gemalen foelie
- 200 gram gehakt
- 50 gr magere spekblokjes
- 15 gram boter
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr gesneden soepgroente
- 2 tomaten
- 1 paprika
- 1 bosje selderij
- chilipoeder
- kruidnagel (poeder)
- laurier
- tijm
- versgemalen peper
Instructies
- Zet de bonen minstens 12 uur in de week in het water met de bouillontabletten.
- Schil de aardappelen en rasp ze fijn.
- Voeg ze bij de bonen, evenals het poelet, de tomatenpuree en de kruiderij.
- Breng dit aan de kook en laat de soep 3 uur zacht trekken.
- Kruid het gehakt naar smaak en draai er kleine balletjes van.
- Smelt de boter in een kleine braadpan. Snipper de knoflook fijn en laat die samen met de spekblokjes zachtjes in de boter uitbakken.
- Pel de tomaten en snijd ze klein.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.
- Voeg, nadat de soep is getrokken, de gehaktballetjes, het spek-knoflookmengsel, de tomaten, de paprikablokjes en de soepgroente toe en laat dit alles ca 20 minuten meekoken.
- Maak de selderij schoon, knip hem klein en voeg die op het laatst aan de soep toe.
- Roer en warm de soep goed door.
- Als de soep te dik is geworden, kunt u nog wat water toevoegen.