Witte bonensoep 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 liter water
  • 2 bouillontabletten
  • 4 aardappels
  • 400 gram runderpoelet
  • 1 blikje tomatenpuree
  • paprikapoeder
  • lavas
  • gemalen foelie
  • 200 gram gehakt
  • 50 gr magere spekblokjes
  • 15 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr gesneden soepgroente
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 bosje selderij
  • chilipoeder
  • kruidnagel (poeder)
  • laurier
  • tijm
  • versgemalen peper

Instructies

  • Zet de bonen minstens 12 uur in de week in het water met de bouillontabletten.
  • Schil de aardappelen en rasp ze fijn.
  • Voeg ze bij de bonen, evenals het poelet, de tomatenpuree en de kruiderij.
  • Breng dit aan de kook en laat de soep 3 uur zacht trekken.
  • Kruid het gehakt naar smaak en draai er kleine balletjes van.
  • Smelt de boter in een kleine braadpan. Snipper de knoflook fijn en laat die samen met de spekblokjes zachtjes in de boter uitbakken.
  • Pel de tomaten en snijd ze klein.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.
  • Voeg, nadat de soep is getrokken, de gehaktballetjes, het spek-knoflookmengsel, de tomaten, de paprikablokjes en de soepgroente toe en laat dit alles ca 20 minuten meekoken.
  • Maak de selderij schoon, knip hem klein en voeg die op het laatst aan de soep toe.
  • Roer en warm de soep goed door.
  • Als de soep te dik is geworden, kunt u nog wat water toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep