Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Luxe rozijnenbrood
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
tarwebloem
▢
20
gram
verse gist of 10 gr droge gist
▢
100
gram
boter of reuzel
▢
200
gram
rozijnen
▢
3
dl
volle melk
▢
1
ei
▢
10
gram
suiker
▢
7
gram
zout
Instructies
Los de gist samen met de suiker in een beetje lauwe melk op en laat even rusten.
Doe de bloem in een ruime kom, maak een kuiltje in het midden en strooi het zout aan de randen van de bloem.
N.B.: Vermijd contact van het zout met de gist, want zout vernietigt het gistingsproces.
Verdeel de boter over de bloemmassa en doe dan de gistoplossing, het ei en de overige melk in het kuiltje.
Kneed het deeg en bestrooi het af en toe met bloem tot het niet meer aan de handen kleeft.
Bedek het met een doek en laat het op een warme plaats ± 30 minuten rijzen.
Kneed de rozijnen door het deeg tot ze goed over de massa zijn verdeeld.
Dek opnieuw af en laat weer ± 30 minuten rijzen.
Vet een broodvorm in.
Kneed het deeg een derde maal en leg het in de broodvorm.
Bedek met een doek en laat op een warme plaats ± 45 minuten rijzen tot het deeg in omvang is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 230°C en bak het brood ± 45 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Desgewenst kunt u 2 gr kaneel aan het deeg toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood