Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Maple Syrup-notencake
Porties:
25
plakken
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
bloem
▢
3
theelepels
bakpoeder
▢
2 ½
dl
Maple Syrup
▢
⅛
liter
melk
▢
200
gram
noten
amandelen, hazelnoten, walnoten etc. / grofgehakte
▢
125
gram
witte suiker
▢
1
theelepel
zout
▢
125
gram
boter
▢
2
eieren
Instructies
Zeef alle droge ingrediënten boven een ruime kom.
Voeg de Maple Syrup, de boter en de melk toe en klop 2 minuten met een mixer tot u een glad beslag heeft.
Voeg de eieren toe en klop nog eens 2 minuten.
Schep de noten door het beslag.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Doe het beslag in een (of twee) beboterde en met bloem bestoven vorm(en) en bak de cake(s) 45-50 minuten.
Test op gaarheid met een satépen of breinaald: deze moet schoon uit het baksel komen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gebruik een grote vorm of 2 kleinere vormen en een litermaat voor hetafmeten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake