Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Mirlitoncake
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor de amandelcakevulling:
▢
300
gram
boter
▢
200
gram
suiker
▢
100
gram
amandelpoeder
▢
250
gram
bloem
▢
5
eieren
▢
1
koffielepel
bakpoeder
▢
amandelaroma
of Amaretto
voor de vloeibare vulling:
▢
150
gram
ongebakken amandelcakebeslag
▢
150
gram
suiker
▢
2
eieren
▢
150
gram
zure room
Instructies
Laat de boter zacht worden en roer er de suiker door.
Voeg de eieren één voor één toe en klop alles tot een gladde massa.
Zeef het amandelpoeder, de bloem en het bakpoeder en spatel ze door de massa.
Voeg een scheutje Ameretto of amandelaroma toe en bak het beslag ± 25 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
Vermeng de opgegeven ingrediënten.
Bereid de Mirlitoncake als volgt:
Bekleed een rond bakblik met een zand- of kruimeldeeg (kant-en-klaar en spuit daarop een dun laagje amandelcakevulling.
Leg hierop halve peren en/of halve abrikozen en laat het geheel in een op 170°C voorverwarmde oven 20 minuten bakken.
Maak intussen de vloeibare vulling, giet die na 20 minuten over de warme taart en laat nog ± 10 minuten verder bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake