Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Suji karkarias
Gefrituurde griesmeelkoeken
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
griesmeel
▢
8
dl
melk
▢
175
gram
bruine basterdsuiker
▢
100
gram
gesmolten ghee
▢
20
kardemompeulen
▢
10
kruidnagels
▢
30
gram
gepelde en gehakte pistaches
▢
3-4
eieren
▢
plantaardige olie om te frituren
Instructies
Doe het griesmeel in een kom en voeg langzaam en al roerend de melk toe,
zodat het niet klontert. Strooi de suiker erover, voeg de ghee toe en roer weer
tot een gladde massa is verkregen. Doe het mengsel in een grote pan met
dikke bodem en breng al roerend op een laag vuur aan de kook. Laat zacht
verder koken tot het de consistentie van hele dikke custard heeft. Neem dan
de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen.
Stamp intussen de kardemoms en kruidnagels in een vijzel tot een tamelijk
grof poeder. Meng dit met de gehakte pistaches, maar maak ze niet fijner.
Breek de eieren een voor een boven de koude griespap en klop ze erdoor.
Bestrooi met het kruidenmengsel.
Verhit de olie in een diepe pan met dikke bodem zodanig, dat een lepeltje
mengsel erin direct gaat sissen en drijven. Test enkele malen of de
olietemperatuur goed is.
Laat dan dessertlepels van de pap in de olie vallen en frituur ze in porties
goudbruin.
Schep ze op met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze iets warm of laat ze helemaal koud worden.
Noot: Griesmeel gemaakt van harde tarwe geeft deze koeken hun
karakteristieke, krokante textuur. Door hun combinatie van zoet en krokant
passen ze goed bij citroenthee. Ze blijven tot 1 week vers indien bewaard in
een luchtdichte pot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
India