Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Saté met sambalrijst en kroepoek
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
varkenshaas
▢
200
gram
kippenvlees
▢
3
uien
▢
2
theelepel
laos
▢
1
theelepel
citroensap
▢
1
eetlepel(s)
suiker
▢
1
eetlepel(s)
sojasaus
▢
½
theelepel
ketoembar
▢
zout
▢
pindasaus
kant-en-klaar of zelfgemaakt
▢
200
gram
rijst
▢
1
eetlepel(s)
chilisaus
▢
kroepoek
Instructies
Het vlees in blokjes snijden.
De uien pellen en fijnsijden.
Kruiden fijnstampen en vermengen met het vlees, ketjap en citroensap.
Goed in laten trekken en daarna het vlees aan pennen rijgen en roosteren.
Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de sate met de rijst, pindasaus en kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
Land van herkomst
Oosters