Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
Kook de snijbonen in weinig water met zout in ± 7 minuten beetgaar.
Fruit de ui met de knoflook op een halfhoog vuur in 2 eetlepels van de olie.
Voeg de stukjes paprika toe en bak ze 5 minuten mee.
Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olie, bestrooi ze met weinig peper en zout en bak ze in een grillpan aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé.
Giet de aardappelen af, vang het kookvocht op en stamp ze fijn.
Giet de snijbonen af en schep ze met het paprikamengsel door de aardappelen.
Voeg zoveel kookvocht toe dat een smeuïge stamppot ontstaat.
Serveer met de tartaartjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Aardappels bevatten belangrijke voedingsstoffen, die helpen je lichaam gezond en fit te houden, zoals vezels, ijzer, kalium, B-vitamines en vitamine C.