Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Taco’s met kipgehakt en wortelsalade
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2½
eetlepel
olijfolie
traditioneel
▢
450
g
kipgehakt
▢
1
zakje
taco seasoningmix
casa fiesta
▢
8
tacoschelpen
▢
450
g
winterwortel
geraspt
▢
2
zoetzure appels
gewassen en in dunne partjes
▢
40
g
rozijnen
▢
1
deciliter
slasaus
▢
½
zakje
jonge bladsla
▢
1
blik
ananas schijven
à 4 stuks in kleine stukjes
▢
½
potje
milde tacosaus
▢
125
ml
zure room
Instructies
Verhit de olie en bak het kipgehakt al omscheppend in ± 5 minuten bruin.
Voeg 1,2 dl heet water en de inhoud van het zakje tacomix toe en breng alles al roerende aan de kook.
Laat de saus 15 minuten zachtjes koken.
Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep voor de salade de winterwortel met de appel, de rozijnen en de slasaus door elkaar.
Vul de schelpen met de bladsla, de gehaktsaus en de ananasstukjes.
Verdeel er tacosaus en zure room over en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bonassia Estate, Merlot/ Cabernet Sauvignon, rood, Marokko
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Taco's & Nacho's