Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkensfilets met champignonsaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
varkensvleesfilets
in 8 stukjes van 50 g
▢
peper
▢
zout
▢
3
eetlepel(s)
Croma vloeibaar
fles à 400 ml
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
dl
droge witte huiswijn
▢
1
bakje champignons
in plakjes
▢
2
eetlepel(s)
halfvette crème fraîche
Campina, bekertje à 125 ml
▢
2
eetlepel(s)
fijn geknipte bieslook
Instructies
Wrijf de filets in met peper en zout.
Laat de Croma heet worden in een braadpan en bak de vleesplakjes op hoog vuur rondom bruin.
Braad het vlees vervolgens op een lager vuur, in 6 minuten gaar, bedruip het vlees regelmatig met de braadboter en keer ze halverwege.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Fruit de ui 2 minuten in de braadboter, voeg de champignons toe en bak deze 3 minuten mee.
Blus af met de witte wijn, voeg de crème fraîche toe en roer tot een gebonden saus.
Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met het bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gebakken aardappeltjes en gekookte broccoli.
Wijnadvies:
Tanquero Chardonnay
--------------------------------------------------------------------------------------------------