Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vlaamse braadworsten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
g
boter
▢
4
runderbraadworsten
▢
2
uien
gesnipperd
▢
1
flesje Westmalle dubbel
▢
2
plakken volkoren ontbijtkoek
peijnenburg
▢
1
blaadje(s)
laurier
▢
1
eetlepel(s)
luikse appelstroop
▢
peper
▢
zout
Instructies
Verhit de boter in een braadpan en bak de braadworsten rondom bruin aan.
Voeg de ui toe en bak 5 minuten mee.
Schenk het bier langs de rand in de pan, verkruimel de ontbijtkoek erboven en voeg het blaadje laurier en de appelstroop toe.
Breng het stoofvocht aan de kook en draai het vuur laag.
Stoof de braadworsten met de deksel schuin op de pan in ca. 20 minuten gaar en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Lekker met verse frites en gebakken witlof.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Côtes du Roussillon, rood, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
Land van herkomst
België