Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wintersalade met rookworst
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
eetlepel(s)
olijfolie extra vierge
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
1
teentje
knoflook
gepeld
▢
peper
▢
zout
▢
1
blik
kidneybonen à 400 g
▢
1
avocado
▢
250
g
tuinbonen
diepvries, ontdooid
▢
½
krop
ijsbergsla
in dunne reepjes
▢
1
rode ui
in dunne partjes
▢
1
rookworst à 250 g
in dunne plakjes
Instructies
Klop een dressing van de olie, het citroensap, de uitgeperste knoflook en peper en zout.
Spoel de kidneybonen in een zeef onder stromend water af en laat ze uitlekken.
Halveer de avocado, wip de pit eruit, snijd de helften middendoor en trek de schil eraf.
Snijd de avocado in dunne parten.
Kook de tuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken.
Schep de sla met de bonen, de avocado, de ui en de worst door elkaar.
Schep de dressing erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met ciabatta.
Wijnadvies:
Jean Balmont Chardonnay Vin de Pays du Jardin de la France
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Varkensvlees