Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Worteltjessoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zak
worteltjes geschrapt en gewassen à 500 g
▢
2
uien
gesnipperd
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
1
theelepel
gemalen komijn
djinten
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
1
theelepel
gemberpoeder
▢
1
visbouillontablet
▢
2
dl
romige kokosmelk
conimex
▢
200
g
surimisticks
in blokjes
▢
peper
▢
zout
▢
2
eetlepel(s)
verse koriander
gehakt
Instructies
Snijd de worteltjes in plakjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui glazig.
Voeg de worteltjes, de gemalen komijn, de kerrie- en de gemberpoeder toe en bak 5 minuten mee.
Schenk 7½ dl water bij de groenten en verkruimel het bouillontablet erboven.
Breng de soep aan de kook en kook de worteltjes met de deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar.
Pureer de soep met de staafmixer of in de keuken-machine.
Schenk de kokosmelk bij de soep en voeg de surimiblokjes toe.
Verwarm de soep nog ca. 5 minuten op matig vuur.
Breng de soep op smaak met peper en zout en roer de koriander erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte afbakbroodjes of naanbrood.
Drankadvies:
groene thee (bijv. picknick leafs green blossem)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep