Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Surinaamse bami
Een erg simpel en makkelijk maar lekker recept.
Porties:
2
Total time
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
kipfilet
▢
150
gram
spaghetti
ik gebruik volkoren spaghetti
▢
1
ui
▢
1
teen
knoflook
of 1 tl gehakte knoflook
▢
1
maggiblokje
▢
1
tl
gemalen gember
▢
3
el
sojasaus
▢
1
el
tomatenpuree
of tomaten ketchup
▢
1
el
ketjap manis
▢
Snufje
zwarte peper
▢
Beetje olie
Instructies
Kook de spaghetti.
Snijd de ui, kipfilet en knoflook in stukjes.
Giet een beetje olie in een pan en fruit de ui met knoflook aan.
Voeg na 2-3 minuten de kip, gember en een snufje zwarte peper toe.
Bak de kip rondom bruin.
Voeg daarna 1 verkruimeld maggiblokje en de tomatenpuree(of ketchup) toe.
Na ongeveer 1 minuut voeg je de sojasaus en de ketjap manis toe.
Meng alles goed door elkaar en voeg ook de spaghetti toe.
Tip 1: Als je van iets zoeter houd voeg dan na de laatste stap iets meer sojasaus toe.
Tip 2: Je kunt de kip ook op voorhand marineren met de sojasaus en ketjap.
Tip 3: Lekker met een komkommersalade of natuurlijk elke andere salade naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit recept komt van lekkerensimpel.com maar heb ik zelf een beetje aangepast naar onze smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Mie
Land van herkomst
Suriname