Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bladerdeeg gevuld met eendenborstfilet en verse vijgen
Porties:
4
Total time
1
uur
uur
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
plakken bladerdeeg
▢
enkele takjes tijm
▢
2
vijgen
▢
1
eendenborstfilet
▢
100
gram
verse spinazie
▢
100
ml
port
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
snufje
zout en peper
Instructies
Laat de plakjes ontdooien op een bakplaat met daarop een stuk bakpapier.
Maak de plakken nat en bestrooi ze met verse tijm en grof zout.
Laat het bladerdeeg even rusten voordat ze worden gebakken op 180 graden.
Goudbruin is goed, uit de oven halen en laten afkoelen.
Snijd de bladerdeeg kussens door met een scherp kartelmes.
Als het deeg nog niet droog is, doe het dan nog even op de kop in de oven.
Bak de eendenborst even kort aan in een droge pan.
Verwarm de oven voor op 160 graden en laat de eendenborstfilet langzaam garen in de oven (niet helemaal want dan wort de borst grauw en grijs).
Als de eendenborst een kerntemperatuur heeft van 50 graden, haal het dan uit de oven en laat het afkoelen.
Verwijder het vet en snijd in dunne plakjes met een scherp mes.
Snijd de vijgen in plakken, was de spinazie zorgvuldig.
Laat de spinazie goed uitlekken.
Maak van port, peper, zout en olijfolie een dressing.
Leg de onderkant van het bladerdeegkussentje op een groot bord, leg laag over laag de spinazie, de eend en de vijg tussen het kussentje.
Dressing over de salade.
Dakje er op, takje tijm erbij en eet smakelijk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de eendenborst ook vervangen door gerookte kipfilet en de vijgen door perzik.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
Land van herkomst
Nederland