Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Versierpuddinkjes
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
penne
pasta
▢
2
portobello champignons
▢
5
eetlepel(s)
olijfolie
▢
3
teentjes
knoflook
in plakjes
▢
versgemalen citroenpeper
molentje
▢
6
plakjes
ontbijtspek
▢
125
ml
slagroom
▢
1
zak
rucolasla
75 g
▢
50
g
pittige kaas
bijv. grana pandano, in flinters
Instructies
Penne beetgaar koken.
Paddestoelen schoonvegen en in plakken snijden.
In koekenpan 4 eetlepels olie verhitten.
Plakjes knoflook 1 minuut zachtjes fruiten.
Paddestoelen erdoor scheppen en op hoog vuur in 3-4 minuten al omscheppend bruin en gaar bakken, vocht laten verdampen.
Op smaak brengen met zout en citroenpeper.
Op bord scheppen.
In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en plakjes spek knapperig en bruin bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Pasta afgieten en deel van kookvocht opvangen.
Pasta terugdoen in pan.
Room en scheut kookvocht erdoor roeren en geheel zachtjes verwarmen.
Paddestoelen met knoflook en rucola er luchtig door scheppen.
Al omscheppend nog even doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
Pasta overdoen in twee grote warme kommen en flinters kaas en plakjes ontbijtspek erover verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht