Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cappuccino/cacao cake
Deze cake hebben mijn zoon en ik op basis van een standaard cake recept (we hebben geen cakemeel gebruikt) en zelf instand cappuccino en cacaopoeder toegevoegd als extra smaakmakers
Porties:
12
Total time
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
suiker
▢
Zakje
vanillesuiker
▢
Zakje
bakpoeder
▢
200
gram
ongezouten roomboter
▢
5
eieren
▢
200
gram
patentbloem
▢
Snufje
zout
▢
Zakje
instant cappuccino koffie
▢
4
eetlepel(s)
cacaopoeder
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden
Zorg dat je cakeblik goed is ingevet
Doe de suiker in een grote mengkom
Doe de vanillesuiker
En het bakpoeder erbij
Doe de ongezouten roomboter op kamertemperatuur in kleinere blokjes erbij
Start te mixen met een mixer in de hoogste stand
Doe al mixend stuk voor stuk de eieren erbij
Tot een mooie gladde massa ontstaat
Doe het snufje zout erbij
Blijf mixen in de hoogste stand
Voeg al mixend de bloem in beetjes erdoor
Blijf nog 3 minuten door mixen
Voeg de instant cappuccino koffie toe
En de cacaopoeder
Het geheel nog goed mixen totdat een mooi egaal geleurd geheel is geworden
Doe het beslag in het cakeblik
Plaats dit 60 minuten in de voorverwarmde oven
Prik na 60 minuten in de cake
Wanneer de prikker droog uit de cake komt en er geen deeg aan plakt is je cake gaar
Haal hem dan uit de oven
Laat hem 10 minuten afkoelen in het blik
Stort hem daarna op een plank en laat hem verder afkoelen
Bewaar de aamgesneden cake in aluminiumfolie
Notities / Tips / Wijnadvies
De smaakmakers van de cake samen met mijn jongste zoon Ruben bedacht en de cake samen gemaakt. Handig en vooral ook gezellig om samen te doen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
Land van herkomst
Nederland