Sla de chocolade stuk door het in de verpakking te laten en eerst met de ene zijde meerdere malen hard op het aanrecht te slaan en daarna met de andere zijde
Weeg 200 gram suiker af
Doe dit in een beslagkom
Voeg de 2 zakjes vanillesuiker toe
Klop dan de in blokjes gesneden ongezouten door de suiker tot je een gladde massa met de mixer op de hoogste stand
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe aan het beslag
En blijf mixen in de hoogste stand
Voeg met kleine beetjes tegelijk de bloem waar je het snufje zeezout en het bakpoeder bij beetjes door de het beslag en blijf stevig mixen
Mix nog 3 minuten door voor een luchrig beslag
Doe dan 1 theelepel vers limoensap door het beslag
Stop met mixen en roer de stukjes door het beslag
Schep het beslag in een goed ingevet bakblik
En zet het ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven
Haal het bakblik na een uur uit de oven
Laat de cake minimaal 10 minuten afkoelen voordat je hem eruit stort
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt voor het weekend wat lekkers kopen voor bij de koffie of thee, maar het is veel leuker om zelf te experimenteren met bakken en er daarna van te genieten
Met een goed basisrecept kun je zelf allerlei variaties bedenken