Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groentecurry uit Nepal
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
broccoli in kleine roosjes
▢
150
gram
gehalveerde peultjes
▢
½
kleine
groene kool in reepjes
▢
150
gram
doperwten
diepvries
▢
4
eetlepel(s)
olie
▢
1
fijngesneden ui
▢
100
gram
kastanjechampignons in plakjes
▢
1
eetlepel(s)
kerriepoeder
▢
1
theelepel
gemalen komijn
▢
zout
peper
▢
200
gram
pannenkoekmix
1/2 pak
▢
1
ei
▢
4-4 ½
dl
melk
▢
4
eetlepel(s)
fijngesneden kruiden
peterselie, bieslook, kervel
▢
2
eetlepel(s)
komijnzaadjes
Instructies
Kook de broccoli, peultjes, kool en doperwten in ruim water met zout in ± 2 minuten beetgaar.
Bak in 2 eetlepels olie de ui ± 5 minuten.
Voeg de champignons toe en bak die ± 5 minuten mee.
Roer er de kerrie, komijn, zout, peper, broccoli, peultjes, kool en erwten door.
Maak van het pannenkoekmix, het ei en de melk volgens de gebruiksaanwijzing een beslag.
Roer de kruiden door het beslag.
Bak van hetbeslag steeds in 1/2 eetlepel olie 4 dunne flensjes.
Schep de groentecurry op de flensjes en rol de flensjes op en bestrooi ze met komijnzaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
De groenten kunt u naar eigen smaak variëren.
Blancheer groenten meteen wat langere bereidingstijd voor het roerbakken wel even.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
Land van herkomst
Nepal
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch