Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broodje haring
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
zoute haringen
▢
½
komkommer
▢
4
eetlepel(s)
knoflookmayonaise
▢
2
eetlepel(s)
zure room
▢
2
eetlepel(s)
sinaasappelsap.
▢
2
eetlepel(s)
fijngehakte dille
▢
2
geroosterde paprika's
uit pot
▢
½
krop
lollo bianco
▢
4
meergranen of volkoren pyramidebroodjes
▢
zout
▢
pepe
Instructies
Halveer de komkommer in de lengte verwijde de zaadjes en snijd de komkommer in blokjes.
Roer in een kommetje de mayonaise met de zure room, het sinaasappelsap. de dille, zout en peper naar smaak tot een dressing.
Schep 2 el. dressing dor de komkommer.
Snijd de paprika's in reepjes.
Was de lollo bianco, maak de bladeren droog en verwijder de harde nerven.
Snijd de broodjes overlangs open en bestrijk snijvlaken dun met dressing.
Verdeel de lollo bianco over de onderkanten van de broodjes.
Schep de komkommer blokjes erop.
Halveer de haringingen en leg de filets op de komkommer.
Verdeel de paprikareepjes erover en schep de rest van de dresing erop.
Zet de bovenkanten van de broodjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang lollo bianco voor ijsbergsla of een andere slasoort.
Vervang pyramidebroodjes voor pistoletjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Lunch
/
Vis
Land van herkomst
Nederland