Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bulgur Met Kippenlever, Krenten en Pijnboompitten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kop
Duru grove bulgur
▢
1
eetlepel(s)
Olijfolie
▢
1
eetlepel(s)
Krenten
▢
Kippenlever
in stukjes
▢
1
eetlepel(s)
Pijnboompitten
▢
1
Ui
medium
▢
1
Tomaat
medium
▢
1
Groene Turkse peper
çarliston
▢
½
Rode puntpaprika
▢
1
tl
Boter
▢
1
tl
Zwarte peper
▢
2
koppen Kokend water
▢
Citroensap naar smaak
Instructies
Week de krenten 5 minuten in lauw water en giet af.
Verwarm de olie en boter in een lage ruime pan.
Voeg zodra de boter is gesmolten de pijnboompitten toe en roerbak tot ze roze worden.
Voeg de ui toe en roerbak deze ook een paar minuten, en voeg vervolgens de lever toe en roerbak deze even.
Voeg tenslotte de peper, paprika en tomaat toe en roerbak 2 minuten.
Doe ten slotte de Duru coarse bulgur in de pan, zout, zwarte peper, krenten en kokend water.
Laat 15 minuten garen op een zacht vuur totdat puntjes zichtbaar zijn aan het oppervlak.
Laat 20 minuten rusten alvorens te serveren.
Besprenkel met citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Turkije