Was de spliterwten en laat ze 1 1/2-2 uur weken; giet ze af en laat ze uitlekken.
Verhit de boter in een gietijzeren pan (of een pen met anti-aanbaklaag).
Fruit op half vuur de uiringen samen met de groene chilipeper en de kaneel tot de ui goudbruin is (6-8 minuten). Voeg de kurkuma en de garam masala al roerend toe.
Voeg de peulvruchten, het chilipoeder en het zout toe en roerbak 8-10 minuten op laag vuur. Voeg de komijn en tomaat toe en laat al roerend 3-4 minuten koken. Voeg het water toe, breng het aan de kook, doe het deksel op de pan en laat de peulvruchten 30-35 minuten sudderen; roer af en toe.
Verhit de olie op half vuur en bak de mosterdzaadjes tot ze beginnen te
springen.
Voeg de knoflooksnippers toe en laat ze lichtbruin worden.
Voeg de rode chilipepers en de spinazie toe, schep om, doe het deksel op de
pan en laat alles 5 minuten zacht koken.
Doe het spinaziemengsel bij de peulvruchten, leg het deksel op de pan en laat