Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Taart van cakebeslag met cacao, banaan en rumaroma
Deze keer wat meer cakebeslag gemaakt met cacaopoeder, stukjes banaan en rum aroma
Porties:
10
Total time
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
roomboter
ongezouten
▢
300
gram
suiker
▢
7
eieren
▢
1
theelepel
vanille aroma
▢
½
flesje
rum aroma
▢
1
citroen
Sap er vAN
▢
Snufje
zout
▢
300
gram
bloem
▢
Zakje
bakpoeder
▢
Zakje
baking soda
▢
2
eetlepel(s)
cacaopoeder
▢
2
rijpe
bananen
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden
Bedek een springvorm met bakpapier
Doe 300 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur in stukjes in een grote mengkom
Doe de 300 gram suker erbij
Mix 10 minuten tot een luchtige massa
Meng de eieren er 1 voor 1 door
Meng het volgende ei er pas door als het vorige helemaal is opgenomen
Voeg dan de theelepel vanille aroma toe
Het half flesje rum aroma
En het sap van de citroen
En het snufje zout
Blijf ondertussen door mixen
Voeg dan de bloem met het bakpoeder en de baking soda erdoor in gedeeltes door het beslag
Blijf mixen tot je een mooi egaal deeg beslag hebt
Stop met mixen en roer de 2 eetlepels cacaopoeder goed door het beslag
Snij de 2 bananen in kleine stukjes en roer ook deze goed door het beslag
Giet de helft van het beslag in de sprngvorm
Sla de springvorm even op een stevige ondergrond om de lucht uit het beslag te kloppen
Doe vervolgens de rest van het beslag in de springvorm
Klop nogmaals op dezelfde wijze als bij de eerste helft
Zet de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en laat de taart in 50 minuten tot 60 minuten gaar worden
Prik er aan het eind met een satéprikker in
Plakt er geen deeg meer aan de prikker dan is de taart klaar
Notities / Tips / Wijnadvies
Het uitproberen van nieuwe baksels gaat me steeds beter af
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Taart
Land van herkomst
Nederland